Tattoo: ‘Curaçao heeft mij geschapen tot wie ik ben’

“Ik ben grotendeels opgegroeid op Curaçao. Afgelopen november liet ik de omtrek van het eiland op mijn onderarm tatoeëren omdat Curaçao een belangrijk onderdeel is van mijn identiteit.

In 2015 verhuisde ik samen met mijn ouders naar Nederland. Daar moest ik wel aan wennen want op Curaçao is de samenleving heel collectief, mensen zijn er altijd bereid om anderen te helpen, ook vreemden. Zo sta ik zelf ook in het leven.

In Nederland struggle ik daar nog wel eens mee omdat hier iedereen vooral individualistisch leeft. We zijn het hier niet gewend om snel om te kijken naar een ander. Bewust of onbewust kijk ik dan ook elke dag wel even naar mijn tattoo. Hij staat op een prominente plek en ik wil graag aan anderen laten zien wie ik ben. Ik krijg vaak de vraag welk land ik op mijn arm heb staan. Laatst vroeg iemand of het Texel is.”

Dylan Veerbeek, eerstejaars journalistiek


Tekst: Reinhilde van Aalderen
Foto: Gerben Rink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *