Nieuwe naam voor Entreegebouw

Het Entreegebouw waarin de hoofdingang van Windesheim Zwolle is gevestigd, krijgt binnenkort een nieuwe naam: ‘Gebouw H – Hoofdingang’.

Het L-vormige pand van de Zwolse campus, dat in 2006 vóór gebouw C werd aangebouwd, heet sindsdien ‘Entreegebouw’. Het entreegebouw kreeg destijds geen eigen letter, de ruimten en kamers kregen C-nummers.

Rondweg

Aanleiding voor het wijzigen van de naam is de aanleg van de nieuwe rondweg rond de campus, zegt Fabio Ottenbros van de afdeling Huisvesting.

“Nu zien bezoekers bij aankomst direct waar het entreegebouw en de hoofdingang is. Maar na de zomervakantie rijdt het verkeer niet meer door het midden van de campus maar over de rondweg langs de buitenzijde. Het entreegebouw is dan bij aankomst niet meteen zichtbaar.”

De bewegwijzering moest vanwege de aanleg van de rondweg sowieso aangepast worden. De naamswijziging gaat daarin mee. Ottenbros: “We zochten een herkenbare letter voor het entreegebouw. Zo ontstond het idee om de H van Hoofdingang te gebruiken. Die letter is namelijk vrijgekomen omdat het oude gebouw H vorig jaar is gesloopt.”

Receptie

De letter H gaat straks dus dienen als de letter voor gebouw H – Hoofdingang. In het gebouw zijn onder meer de entreehal met receptie, het auditorium, de studentenadministratie en het studiesuccescentrum te vinden.

De naamsverandering gaat in per 15 augustus. Alle ruimten in het entreegebouw die nu nog een C nummer hebben, zullen in de zomer dus een H-nummer krijgen.

Het entreegebouw werd in 2006 vóór B en C geplaatst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *