Stemming: Wat doe jij om summer-ready te zijn?

De zomer komt er aan! Houden studenten zich nu meer bezig met in shape zijn, of juist niet?

“Ja, deze zomer wil ik er goed uitzien. Dat is fijn als je aan het strand ligt of op een festival staat. Ik probeer drie of vier keer per week te sporten. Ik let er ook op dat ik niet al te veel calorieën eet, dus weinig suikers en veel proteïne. Dan vallen mijn spieren straks meer op.”

Rick, student Hbo-ict

Ik wil natuurlijk wel de zomer ingaan met een mooi kleurtje. Dus ik ga nu al zoveel mogelijk in de zon liggen. Maar ik ga niet speciaal voor de zomer extra sporten. Eigenlijk sport ik het hele jaar door al heel veel. Ik ben altijd al erg gefocust op mijn voeding en sportschema. Voor mij is er geen onderscheid tussen de seizoenen.”

Anne-Ruth, Journalistiek

“Met de zomer in het vooruitzicht ben ik zeker meer met mijn lichaam bezig. Ik wil meer afgetraind zijn en mijn coronakilo’s kwijtraken. Waar ik me vooral op focus is krachttraining in de sportschool. Eens in de zoveel tijd ga ik buiten een stukje hardlopen, maar dat doe ik al sinds vorig najaar.”

Joan, student Hbo-ict

“Ik hou me niet bezig met het krijgen van een beter lichaam. Ik ben blij met hoe ik er uit zie, dus dat is helemaal niet nodig. Het past niet bij me om vaak naar de sportschool te gaan en bezorgd te zijn of alles er goed uit ziet. Wat ik wel nodig heb, is nieuwe zomerkleding!”

Lisa, student Lerarenopleiding Engels

Ik vind het belangrijk om het hele jaar door fit en gezond te zijn. Ik ga twee à drie keer per week naar de sportschool en ik loop hard. Dit jaar wil ik de Zwolse Halve Marathon rennen. Hoe anderen naar mijn lichaam kijken in de zomer, daar houd ik me persoonlijk niet zoveel mee bezig.”

Stefan, student Elektrotechniek

Tekst en foto’s: Elles Mulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *