Tattoo: Volhouden

“Al jarenlang heb ik een soort zware spierpijn. In mijn hele lijf. Na veel ziekenhuisonderzoeken bleek dat ik fibromyalgie heb. Een aandoening die niet te genezen valt, maar met medicijnen red ik het. Deze ziekte geeft veel reden om negatief te zijn, maar dat kan ik me niet veroorloven. Opgeven en wegkwijnen heeft geen zin.

Mijn tattoo liet ik kort na de diagnose zetten. Hij gaat niet per se over mijn ziekte, maar over mijn kracht. Mijn ziekte is zwaar en vraagt mentaal veel van me, maar ondanks alles blijf ik daadkrachtig en optimistisch. In het gevecht tegen de pijn is dat nooit ten onder gegaan. Mijn tattoo helpt me om vol te blijven houden.”

Emma Geerts
Tweedejaars student communicatie

Tekst: Silke Polhuijs
Foto: Gerben Rink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *