Studentwerkvergoeding flink omhoog

Windesheim verhoogt het bedrag van de studentwerkvergoeding flink, van 10 naar 13 euro per uur. De verhoging gaat per 1 april in.

De studentwerkvergoeding, die ook wel tientjesregeling wordt genoemd, is ingesteld voor Windesheimstudenten die betaalde klusjes voor de hogeschool verrichten. Afdelingen kunnen via de regeling studenten eenvoudig een vergoeding uitbetalen voor incidentele hand- en spandiensten, zoals het helpen bij een congres of voorlichtingsbijeenkomst.

Middenmoot

De studenten konden de afgelopen jaren 10 euro per uur bij Windesheim declareren (vandaar de naam ‘tientjesregeling’), maar dat bedrag wordt per 1 april flink verhoogd, naar 13 euro per uur.
Inge Grimm van het bestuurscollege laat weten dat Windesheim met deze verhoging weer in de middenmoot zit, vergeleken met het uurloon bij andere onderwijsinstellingen. De loonsverhoging kost Windesheim 150.000 euro extra per jaar. 

Er zijn 2 reacties op «Studentwerkvergoeding flink omhoog»

  1. Anneke schreef:

    Mooi dat het omhoog gaat. Ik zou het zelf geen klusjes noemen. Ik ben heel blij met de studenten die voor onze hogeschool met veel plezier en inzet allerlei studentenwerkzaamheden verrichten.

  2. Redactie WIN schreef:

    Dat iedereen blij is met het werk wat de studenten verrichten staat buiten kijf (en soms kan dat ook een moeilijke of flinke klus zijn ? Het omschrijving klusjes is hier gebruikt om de arbeidsrechtelijke relatie aan te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *