Buitenkant: ‘Tegenwoordig zie ik er best tam uit’

Emma Eck (24)
Eerstejaars Human Resource Management

Vind je het leuk om op te vallen?

“Eigenlijk niet! Ik draag graag bijzondere kleren, dan moet je erbij nemen dat mensen je nakijken. Mijn outfits zijn altijd in de gothic-sfeer. Een tijdje ging het meer naar punk toe, een andere periode was het meer pastel goth. Mijn haar heeft zo’n beetje alle kleuren gehad. Eigenlijk zie ik er best tam uit, vergeleken met toen ik jonger was.”

Wat was je meest extreme outfit?

“In mijn punkfase droeg ik wel eens een ‘bullet bet’, zo’n brede riem met kogels. Deze kousen met skeletten erop vind ik ook tof, die heb ik op een site voor carnavalskleding gevonden. Soms vind ik iets bij goedkope webwinkels, maar meestal kom ik bij merkkleding uit, zoals Disturbia of Killstar. Deze platform schoenen zijn van Demonia.”

Je hebt elfen oren!

“Ik kende het alleen van foto’s. Toen zag ik dat je ‘pointed ears’ kunt laten maken via een cosmetische ingreep. Ik vond het best spannend, maar het resultaat is heel mooi geworden. Mijn familie en vrienden vinden het wel leuk dat mijn uiterlijk een beetje rebels is. De meesten zien er normaal uit, ik ken weinig mensen die zich alternatief kleden.”

Wat zou je nooit aantrekken?

“Een blazer of een mantelpak. Daarin zou ik me voelen alsof ik in een verkleedkist gedoken ben. Het vakgebied na mijn studie vereist vaak nette kleding, maar dan zal ik heel goed zoeken naar een werkgever die een beetje toleranter is.”

Tekst: Ernest Mettes
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *