Binnengluren: ‘Ik voel me hier meer thuis dan in Engeland’

In Eerstejaars student International Business Freja (19) verhuisde uit liefde voor de wielersport van Newcastle naar Zwolle. Voor de inrichting van haar kamer was Ikea haar grootste vriend. “Toen ik naar Nederland verhuisde had ik maar twee koffers.”

Wielrennen

Waar in de ene hoek een Basic-Fit tas verstopt wordt achter een kast, pronken in de andere hoek twee wielrenfietsen. “Ik kwam naar Nederland voor het wielrennen. Hier is dat een hele grote sport, in Engeland totaal niet. En ik volg de topsportregeling, waardoor ik dat kan combineren.” Ze fietst door Drenthe, het Veluwse bos of bijvoorbeeld langs alle omliggende dorpjes van Overijssel. Waar je in Engeland nog wel eens een heuveltje op moet klimmen, hoef je daar op het Nederlandse platteland geen zorgen over te make

Van Newcastle naar Zwolle

Inmiddels woont Freja anderhalf jaar in Zwolle. “De eerste keer dat ik hier kwam was ik echt verliefd, het is hier zo mooi en gezellig. Ik vind dat veel leuker dan bijvoorbeeld het massale van een stad als Amsterdam.” Zwolle is dan ook een andere wereld vergeleken met het rumoerige Newcastle. “Ik vind het zo heerlijk rustig en stil hier, maar niet saai! Elke zaterdagochtend hoor ik de vrouw van de notenkar schreeuwen en kan ik genieten van de ouderen die bewonderend staan te kijken naar een hijskraan. Én het vuurwerk vanuit het PEC Zwolle stadium kan ik vanuit mijn raam zien, dan weet ik gelijk wie gewonnen heeft.” Vanaf haar kamer in de wijk Berkum is het een aardig einde fietsen naar Windesheim, gelukkig is dat voor Freja geen probleem.

Tekst: Helen van Wincoop
Foto’s: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *