‘Miss Montreal schreef een lied voor mij’

Bart Vos (23) is tweedejaars student aan het teachers college en woont bij zijn ouders. Zijn passies, muziek, reizen en theater zijn terug te vinden in zijn kamer.

Qua stijl omschrijft Bart zijn kamer als elegant, natuurlijk en speels. “Elegant omdat mijn kamer in de basis zwart is met veel rechte lijnen, natuurlijk omdat ik veel planten heb en speels door kleine persoonlijke touches.” Bart vindt het belangrijk dat zijn kamer rustig en gestructureerd is. “Ik ben er op gebrand om mijn kamer schoon en netjes te houden. In het leraarschap vind ik dat ook belangrijk; dat je ’s ochtends in een netjes gestructureerd lokaal begint.”

Muzikale ontspanningsplek

Bart speelt gitaar en piano, en op zijn kamer zijn dan ook veel muzikale verwijzingen te vinden; een platenspeler, instrumenten, liedteksten en een grote gitaarkoffer.

“Mijn gitaar kreeg ik een paar jaar geleden na een operatie aan mijn gehemelte, en het jaar daarop kreeg ik van mijn ouders de bijbehorende koffer zodat ik hem overal mee naartoe kan nemen. Ik kwam toen op het idee om mensen te vragen iets op de koffer te schrijven; inmiddels is het een traditie. Overal waar ik speel laten dierbaren een boodschap achter. Van succeswensen voor mijn stages tot grapjes en anekdotes; het getal 55,53 is het bedrag dat ik samen met een collega bij de McDonalds spendeerde.

De wereld rond

Ik kom uit een kindertehuis in Taiwan. Mijn Nederlandse ouders adopteerden mij toen ik nog heel jong was dus het verhaal van mijn biologische familie bleef lang abstract. Vroeger had ik daar wat meer moeite mee maar op mijn achttiende reisde ik met mijn ouders naar Taiwan om mijn biologische moeder te ontmoeten en het kindertehuis te bezoeken. Sindsdien is het goed. Haar foto staat naast mijn bed, net als het knuffeltje dat ik van mijn adoptieouders kreeg toen ik nog in het kindertehuis woonde. Achter de ukelele hangt een liedtekst van Miss Montreal. In 2017 maakte zij een programma waarin fans input mochten leveren voor songteksten. Na de Taiwanreis wilde ik mijn ouders heel graag met een persoonlijk lied in het zonnetje zetten. Toen heb ik Miss Montreal ingeschakeld.’

Tekst: Reinhilde van Aalderen
Foto’s: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *