Studententeam wint internationaal Rocket League- toernooi

Windesheimstudenten en fanatieke gamers Daan Rosendal (ICT), Matthias Rakhorst (PABO), Liem Tran (Commerciële Economie) en wissel Arjen van de Koot (Finance and Control) wonnen begin december de Wintercup van University Rocketeers, een belangrijk Rocket League- toernooi tussen internationale universiteiten. Een interview met teamoprichter Daan.

Zie hier de winnende goal van het Windesheimteam.

Hoe zijn jullie bij deze competitie terecht gekomen? “Ik speel het spel al een aantal jaren. Via een Engelse vriend hoorde ik vorig jaar dat er een competitie bestaat tussen teams van internationale universiteiten. Toen ging ik via online platform Discord opzoek naar Windesheimstudenten die het spel op een hoog niveau spelen. Daar vond ik een die op topniveau speelt, maar voor het spel Rocket League heb je drie spelers nodig. Vanaf dit schooljaar studeert een goede vriend van mij ook aan Windesheim, hij speelt ook op topniveau en werd zo onze derde speler. Zo konden we een team vormen dat goed genoeg is om op het niveau te spelen van andere universiteiten.”

Net voetbal

Een betaalde variant van het spel is bestaat al sinds 2015 maar vanaf medio 2020 is het spel gratis. Sindsdien is het aantal spelers dan ook geëxplodeerd. De game is simpel: elke speler heeft een autootje en aan beide kanten van een galactisch voetbalveld staan twee goals, op de middenstip wordt een bal gedropt en het is aan beide teams de taak om die bal in het doel van de tegenstander te knallen. Een potje duurt 5 minuten. Bij toernooien is het concept ‘Best of 3’, waarbij je als team drie potjes achter elkaar speelt.

Populair in de hele wereld

Rocket League wordt wereldwijd gespeeld door miljoenen spelers. Het spel heeft achttien ranks en als je je als speler wilt laten ranken moet je geregistreerd staan in een bepaald systeem. De hoogste rank is Supersonic Legend en er zijn wereldwijd weinig spelers die in die rank zitten. “Daarom is het heel bijzonder dat wij op Windesheim drie spelers hebben die wel op het hoogste niveau spelen”, zegt Daan.

Maar wat moet je doen om zo goed te worden in het spel? “Het gaat vooral om oefening. Het lijkt op gewoon een beetje trappen tegen een balletje zoals bij voetbal maar er komt toch veel tactiek en strategie bij kijken”, legt Daan uit. “Het kost duizenden uren om je auto goed onder de knie te krijgen, maar hoewel het wel vanuit de organisatie verwacht wordt oefenen we niet heel vaak samen als team, alleen tijdens toernooien. Wel denk ik dat we los van elkaar het spel minstens vijf dagen per week spelen.

Toekomstplannen

Door het winnen van de wintercup is het Windesheimteam direct geplaatst voor European University Rocketeers ’22 op 1 maart: dat wordt gezien als het main event van 2022.

De studenten denken erover om nog een Rocket League- team te starten. Geïnteresseerde spelers kunnen hiervoor contact opnemen met Daan Rosendal.

Informatie en speeldata vind je op de website van University Rocketeers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *