Test: Wit zonder alcohol

Het is koud, het is guur, en Corona ligt op de loer. Laten we drinken – maar liefst zonder dronken te worden. WIN testte vijf witte wijnen, zónder alcohol. Het was geen feest.

Sangre del Toro

Stoere naam, klassieke fles, gemaakt van de moscato druif. Maar het is geen feestbeest, deze Spaanse stier. Ons panel vond hem smakeloos, of hooguit “zuur”. Aangelengde druivensap, was het eindoordeel.

Cijfer: 5

Viverty

Olijke fles, grappige naam, sauvignon blanc, maar het panel werd hier toch niet vrolijk van. Waar ruikt deze wijn naar? Winegums! En de smaak: ‘prikloze frisdrank’ was het meest positieve oordeel. Meer iets voor kleuters en peuters, per ongeluk in een wijnfles beland.

Cijfer: 4

Natura

Gemaakt van ‘grapes’, vermeldt de fles. Een mengelmoes dus. Het panel was niet in staat de geur te omschrijven, en enkele suggesties waren ook niet voor publicatie geschikt. De smaak had nog het meest van zure appel. Onaangename afdronk.

Cijfer: 3

The Cautious One

Het paradepaardje van de Jumbo. Een Australische Riesling. En het moet gezegd: het panel herstelde een beetje. Roken we daar lychees? Zoetzure balans, een beetje lafjes maar na de eerste flessen een verademing.

Cijfer: 6

Free Feather

Niet zo licht als het veertje op de fles doet vermoeden. Was dat een houtige geur? Of toch ‘muffig’? Fris van smaak, maar deze veer stijgt niet ver uit boven ordinaire druivensap. ‘Vies’, zei een panellid kortaf, en zette haar glas neer. Het is duidelijk: als het om de (wijn) smaak gaat, is de alcohol geen bijzaak.

Cijfer: 5,5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *