Test: De beste studieplekken

Welk studielandschap biedt de meeste garantie voor focus en concentratie? WIN onderzocht zes studeerplekken op de Zwolse campus.

Gebouw A, begane grond

Op de gang tussen gebouw S en gebouw A is een aantal studieplekken ingericht. De banken zitten best lekker maar de constante toestroom aan mensen maakt dit een verschrikkelijke plek om rustig te studeren. Ook is het aantal stopcontacten beperkt en moet je een stukje lopen voor een kop koffie.

Cijfer: 5

Gebouw B, eerste etage

Door de bouwwerkzaamheden naast deze ruimte is het hier donker en lawaaiig. De ‘treincoupés’ vinden we wel erg leuk, en prettig om te overleggen met een groepje. Meerdere printers in de buurt is ook fijn maar de stopcontacten zitten niet op handige plekken. Voor studenten wederom geen koffieautomaat in de buurt.

Cijfer: 6

Gebouw E, tweede etage

Dit is wat je noemt een relaxte plek; het geeft een soort ‘fusionrestaurant-vibe’. De banken nodigen uit om gezellig pauze te houden of samen te werken. Maar om te blokken voor een tentamen is deze plek wat ons betreft te rumoerig.

Cijfer: 7

Gebouw C, mediacentrum

Als je het over leren hebt is dit de enige plek waar het écht stil en rustig is. Dit maakt het een prettige omgeving om eens goed te blokken voor een tentamen. De stilte kan echter ook afleidend werken en er zijn niet zo veel stopcontacten. Dat er boeken en vaste computers beschikbaar zijn is wel weer fijn.

Cijfer: 8

Gebouw X, negende etage

Je moet er wat verdiepingen voor klimmen maar dan heb je ook wat. Een mooie relaxte studeeromgeving met prachtig uitzicht. Er is ruimte voor veel mensen maar het is niet te druk. Kantoorbenodigdheden zoals nietmachine, printer, perforator en een koffieautomaat zijn ook aanwezig, top!

Cijfer: 8

Gebouw T, vierde etage

Een grote lichte ruimte waar veel plekken beschikbaar zijn. De grote tafels nodigen uit voor een groepsoverleg, al mist er wat ons betreft wat sfeer. Stopcontacten boven de tafels zijn wel prettig. De studieruimte is erg warm en muffig. Om écht te studeren vinden wij dit geen aanrader.

Cijfer: 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *