Stemming: Jouw grootste blunder in Teams?

Online lessen via Teams en Zoom gaan soms een beetje mis. Wat was jouw meest hilarische voorval?

“Onze docente gaf les via haar laptop. Toen hoorden we iemand snurken! Het klonk steeds harder. Ik dacht wie is dat? Toen iemand het eindelijk vroeg, moest de docente heel hard lachen. Haar kat lag naast de laptop te slapen. Ze liet hem zien, het was een heel groot en dik beest.”

Tycho Mulder (19)
Eerstejaars Social Work

“Mijn klasgenoot zat in de auto en wilde een stukje van de les meeluisteren. Maar zijn beeld en geluid stonden per ongeluk aan. Dus we zagen ineens een jongen achter het stuur en hoorden dat hij keihard foute kroegmuziek draaide. Hij had niets door toen we hem vroegen zijn muziek uit te zetten.”

Amy Doppenberg (20)
Tweedejaars social work

“Vorig jaar gaf ik voorlichting aan een groep scholieren via een online matchingsgroep. Opeens namen twee deelnemers het scherm over. De één deelde zijn Minecraft game en de ander begon rare geluidsfragmenten af te spelen. De organisator gooide hen uit de bijeenkomst, maar even later joinden ze toch weer omdat ze niet geblockt waren.”

Bram van Beekhuizen (23)
Vierdejaars Hbo-ict

“Sommige docenten vragen of je de camera aan wilt zetten. Een van die lessen was heel vroeg. Ik was net uit bed en mijn ogen zaten nog half dicht. Toen de camera’s aangingen zag ik dat werkelijk de hele klas net wakker was. Niemand had de moeite genomen om netjes achter zijn bureau te gaan zitten.”

Sam Rensen (21)
Derdejaars Verpleegkunde

“Ik had een sollicitatiegesprek voor een stage: een gesprek via Teams met meerdere kandidaten. Na een individueel rondje kwam iedereen terug in de call met de werkgever. Opeens hoorden we een van de kandidaten schelden. Ze had haar geluid niet uitgezet en was uitgebreid aan een vriendin aan het vertellen dat ze het bedrijf verschrikkelijk vond.

Zoë van Riezen (20)
Tweedejaars Commerciële Economie

Tekst en foto’s: Ernest Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *