‘Problemen koffieautomaten opgelost’

De problemen met niet goed functionerende koffieautomaten op de campus zijn voorbij volgens de dienst bedrijfsvoering.

Sinds half augustus waren er veel problemen met de koffieautomaten van Douwe Egberts op de Zwolse campus. Er kwamen veel klachten van medewerkers dat ze leeg, kapot of verkeerd ingesteld waren.
Soms waren er zoveel automaten tegelijk uit de running, dat medewerkers naar andere gebouwen op de campus moesten uitwijken om een werkend exemplaar te vinden.

Mark van Vilsteren van de afdeling Facilitair: “Het lijkt het erop dat de problemen, die door een reorganisatie zijn ontstaan, nu verholpen zijn. Uiteraard zitten wij hier bovenop.  Douwe Egberts doet sinds de zomervakantie het onderhoud van de machines niet meer zelf, maar heeft dat uitbesteed. De overgang is niet goed gegaan. Er was een hoop miscommunicatie. Douwe Egberts erkent de problemen en heeft er alles aan gedaan om het op te lossen.”

Schoonmaakbedrijf

Inmiddels zijn alle afspraken rondom bijvullen en onderhoud volgens Van Vilsteren weer goed op orde. En in de herfstvakantie hebben alle automaten op de campus een check gehad. “Dit heeft een positieve uitwerking. Het onderhoud van de koffieautomaten is weer op het vertrouwde niveau.”

Douwe Egberts heeft het bijvullen en schoonmaken per 1 september uitbesteed aan schoonmaakbedrijf CSU. Alleen periodieke controles en groot onderhoud aan de automaten worden nog door Douwe Egberts zelf gedaan.

Personeelstekort

De medewerker die voorheen namens Douwe Egberts alle automaten op Windesheim bijhield heeft nu een contract bij CSU gekregen. Hij werkt dus nog wel op de campus, maar een deel van de werkzaamheden voor Windesheim wordt nu ook door anderen uitgevoerd.

Van Vilsteren: “De problemen werden versterkt doordat CSU, net als veel andere werkgevers, kampt met personeelstekorten. Niet alleen Windesheim ondervond daar last van maar ook andere bedrijven waar CSU onderhoud uitvoert.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *