Binnengluren: ‘Gestructureerde rommel’

Derdejaars calo-studente Marith Roelen (25) woont in een verenigingshuis in Assendorp. Op het toilet liggen de wc-rollen vijftien rijen hoog.

De kamer van Marith is veertien vierkante meter en net van een update voorzien. “We zaten altijd bij mij, want ik had een bank. Maar ik wilde liever een tafel om aan te eten. Veel gezelliger, wanneer er visite langskomt.”

Troep

Wat je nog meer in haar kamer vindt? Een opbergkast, een tafel voor vier, een grote loveseat, bedstee en kledingrek. Een schouw, racefiets én koelkast. “Als je het praktisch indeelt, past er een hoop. Mijn vrienden noemen het gestructureerde rommel. Het is altijd vol, en er staat troep. Maar ik weet precies waar alles ligt.”

Marith woont met drie andere meiden van studentenvereniging Vestuvalo. Op het toilet van de dames worden lege wc-rolletjes niet weggegooid. “We bouwen ze tegen de muur aan, als een soort piramide. We hebben nu vijftien rijen hoog, en elke rij telt ook weer vijftien rollen. Reken maar uit.”

Gezamenlijke tuin

In dit dispuuthuis ben je nooit alleen. “Er is altijd wel iemand voor een praatje. Ideaal voor Marith. “Ik ben niet iemand die graag alleen zit.” Ook is het makkelijk voor de donderdagavonden: op die avond eten we namelijk samen met ons dispuut. Meestal gebeurt dat in ons huis.”

Ze hebben geen gemeenschappelijke woonkamer, maar wel een tuin. “Als het droog is, zitten we hier. We hebben de tuin net opgeknapt. Twee stoffen banken, en twee houten. Ze staan op de plek waar de zon het langst schijnt. Ook willen we graag planten, maar we moeten even kijken of dat haalbaar is. Dat het geen onkruid wordt, maar dat we ze echt gaan verzorgen.”

tekst: Michelle van der Molen
foto’s: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *