Docent en ‘broer van’ speelt in Luizenmoeder

Door de week staat Dinand Warringa voor de klas als docent Engels op Windesheim, in de avonduren en het weekend is hij te zien in de film De Luizenmoeder. Als Ronald Spijkerman, een schoolbestuurder die orde op zaken moet stellen op basisschool De Klimop.

Het zou aanvankelijk gaan om een bescheiden aandeel in de film, vertelt Dinand in een interview met dagblad De Stentor. Maar gaandeweg werd zijn rol uitgebreid. “Ik had negen draaidagen, voor een bijrol relatief veel.”

Nepotisme

Dat hij de rol kreeg, is niet volledig te danken aan ‘nepotisme’, zegt Dinand. “Er is nog een hele machinerie die ook akkoord moet gaan, dus ik heb gewoon auditie moeten doen.”

Dinand en zus Ilse, die Juf Ank speelt in de film naar aanleiding van de zeer populaire tv-serie, groeiden op in Dalfsen, niet ver van Zwolle. In het interview vertelt Dinand, die nooit eerder een rol speelde in een film, dat hij als kind al docent én acteur wilde worden. Naast zijn werk als docent op Windesheim is hij ook stemacteur, voice-over, geeft hij taaltraining en schrijft en presenteert hij educatieve films en video lectures.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *