Test: Zonnebrand

WIN onderzocht mini zonnebrandcrèmes voor in je handtas of broekzak. Hoe ruiken ze? Hoe smeren ze? Blijf je vettig of niet?

Etos Sun mini

Wat ons als eerste opvalt is de geur: lekker fris en zomers. De textuur is vettig maar het laat geen witte laag achter. Het parfum blijft wel lang hangen. De verpakking is wat luxer dan de andere crèmes uit de test en de prijs is daar ook naar: €2,99 voor een factor 20 flacon van 50 ml. 

Cijfer: 7,0


Zenova Kids (Action)

Voor wie geen vettige handen wil maar toch precies wil kunnen smeren biedt deze crème een uitkomst. Je brengt de zonnebrand namelijk aan via een rollerstick. De verpakking is wel ietwat groot voor een mini en je bent lang bezig met rollen. Qua budget wint deze. De prijs-kwaliteitverhouding is namelijk fantastisch: factor 50 van 100 ml voor slechts €2,79

Cijfer: 7,5


Trekpleister Sun milk

De verpakking is ronduit lelijk en ouderwets. Er zit in de verte een zonnig luchtje aan de factor 50 crème, maar dit matcht niet lekker op de huid. De textuur is dik en lastig smeerbaar. Prijs: €2,99 voor 50 ml.

Cijfer: 6,5


Kruidvat Solait

Zelfde verpakking, factor en substantie als de zonnebrand van Trekpleister maar de vormgeving is net een tikkie strakker. De geur is echter wel een stuk onprettiger en muffer dan de andere crèmes uit de test. Prijs: €2,99 voor 50 ml.

Cijfer: 6,0


Cien mini zonnemelk (Lidl)

Opvallende en makkelijke verpakking die je snel uit je tas graait. Door de zomerse oranje vormgeving verwacht je een lekkere zoete geur. Maar, de parfum is helaas redelijk neutraal. Ook de materie is plakkerig en moeilijk uitsmeerbaar. Qua prijs is ‘ie wel aantrekkelijk. Voor €1,79 scoor je een factor 30 flacon van 50 ml.

Cijfer: 6,5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *