Tattoo: Nieuw begin

“De vogel staat voor vrijheid. Toen ik 16 was, heb ik twee keer in het ziekenhuis gelegen vanwege anorexia. In het ziekenhuis werd alle vrijheid van me weggenomen. Ik mocht mijn bed niet uit, niet zelf naar de wc. De zwartste periode uit mijn leven. Achteraf heb ik spijt dat ik niet meewerkte, en dat ik daarom zo lang moest blijven.

Twee jaar geleden had ik een heftige terugval. Daarna besloot ik de tattoo te zetten, als teken voor een nieuw begin. Als ik ernaar kijk, denk ik: het kan alleen maar beter worden.

Lichamelijk gaat het nu goed, maar ik voel me nog niet helemaal vrij. Ik ben nog de hele dag bezig met mijn eetstoornis. Maar deze keer wil ik echt herstellen. Ik weet dondersgoed hoe ik in elkaar zit. Nu is het een kwestie van doen.”

Abel Stoel
eerstejaars student social work

Tekst: Silke Polhuijs
Foto: Gerben Rink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *