Binnengluren: ‘Strak, maar ook bohemian’

Vierdejaars communicatie Laura Gruppen (22) geeft je een kijkje in haar appartement aan de Zwolse gracht, vol tweedehands parels.

Laura is in de drie jaar dat ze op kamers woont, één keer verhuisd: van beneden naar boven. Ze heeft de hele verdieping voor zich alleen. Alleen de voordeur, het toilet en de wasmachine deelt ze met huisgenoten.

“Ik kom uit een druk gezin. Dan merk je meteen dat je veel meer waarde hecht aan een rustig plekje voor jezelf. Nu ik op mijzelf woon, is de band met mijn familie veel beter geworden.”

Alleen echte parels

Haar appartement staat vol ‘vintage’. “Het begon met álles van Ikea, maar inmiddels heb ik steeds meer spullen die overal vandaan komen. Tweedehands spullen zijn persoonlijker. Je kunt veel meer je eigen smaak ontwikkelen. Die van mij? Een strakke basis, met Bohemian-items. Lekker speels.”

Géén rommel, daar houdt ze niet van. “Ik probeer te verduurzamen en dus minder te kopen. Maar als je iets leuks én goedkoops tegenkomt, kun je dat moeilijk laten staan. Ik wil niet te veel spullen in mijn huis en laat dan toch ook veel liggen. Ik ga alleen voor dé echte parels.”

Haar best gescoorde item? De rotankast, die in haar keuken staat. Vol met kookboeken, kookgerei en eten. “Niet van de kringloop, wel tweedehands. Heb ik voor niks op de kop getikt, terwijl ze meestal weg gaan voor meer dan tweehonderd euro.”

Vintage accounts

“Er komen steeds meer vintage accounts op Instagram, maar dat zijn commerciële prijzen. Kijk daarom eens op de Marketplace van Facebook, daar willen mensen van hun ‘troep’ af. Je moet het alleen wél snel ophalen, anders vis je achter het net.”

Laatste tip: “Vraag ook eens aan je familie of zij nog spullen hebben die ze niet gebruiken. Dan hoef je niet eens naar de winkel.”

Tekst: Michelle van der Molen
Foto’s: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *