Test: Alcoholvrije mix-drankjes

Alcoholvrije cocktails zijn hot. Als je niet zelf wil mixen en shaken, dan koop je toch een feestelijk 0,0%-mix-drankje bij de slijter? Het WIN-testpanel probeerde vier alcoholvrije cocktails uit

Margarita alcohol-free

Wie de zomer in zijn bol heeft kan hiermee voor de dag komen. Zoet geurend en een mooi kleurtje. Maar toch… deze Margarita lijkt iets te veel op gewone ranja of een waterlolly. Dit is een 0,0% drankje waar je de alcohol begint te missen! De makers hebben alles geprobeerd om er een ‘bite’ aan te geven, met lichte bubbels en een prikkelend limoensmaakje. Maar het blijft een nepdrankje. Eindoordeel: te zoet!

Cijfer: 5,7

Caïpirinha alcohol-free

Over dit mix-drankje zijn de meningen sterk verdeeld. Heeft het een geraffineerde ‘cachaça-smaak’? Is het een zuur maagpijn[1]drankje? Of is het een prima alternatief voor die cocktail mét alcohol? Er zit pit in, daarover is iedereen het eens. Maar het doet te veel denken aan sinas met wat extra’s. Geen topscoorder, maar de Caïpirinha komt bij de jury wel als de beste uit de bus!

Cijfer: 6,8

Mojito alcohol-free

Deze fles is geschikt voor een feestje. De kurk knalt er lekker uit en de bubbels bruisen flink. Je ruikt de munt die zo kenmerkend is voor Mojito. Maar na de eerste slokken ga je bij dit 0,0% drankje verlangen naar alcohol. De smaak van munt en kauwgomballen overheerst. De nasmaak is een beetje scherp in de keel. Het doet zelfs denken aan een kruiden-medicijn. Niet te vergelijken met een echte Mojito!

Cijfer: 5,6

Gordon’s 0,0 Tonic & Lime

Gordon’s is bekend van zijn gin & tonic. Maar deze alcoholvrije variant lijkt niet eens op tonic. De smaak is gewoon smerig! Te veel gember, kinine of koriander? De jury is unaniem not amused: “Dit lijkt op afbijtmiddel!” “Is het over de datum en beschimmeld ge[1]raakt?” “Zit er muggenbestrijdingsmiddel in?” “Is het wel bedoeld om te drinken?” Over deze mixdrank kunnen we maar één ding zeggen: koop het NIET (tenzij je wilt dat je gasten vertrekken door dit drankje)!

Cijfer: 2,6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *