Tattoo: Sterrenstelsel

“Deze kaart geeft de plek aan van de aarde in het sterrenstelsel. Het heelal is zó groot. Als ik daaraan denk, besef ik dat er zoveel meer is dan de kleine dingen waar ik me soms zo druk om maak.

Drie jaar geleden werd ik voor het eerst depressief. Ik was de hele tijd bang en somber en ik voelde me alleen. Met hulp van een psycholoog kwam ik er weer uit, maar in de coronaperiode kwam het gevoel terug. Ik zocht weer hulp, en ik praat er nu ook over met vrienden.

Als extra steun zette ik twee maanden geleden deze tattoo. Als ik me weer eens druk maak, dan kijk ik ernaar. Dan weet ik: het komt wel goed. Focus je op waar je naartoe wil: je verpest je toekomst heus niet door één fout.”

Thijs Barree is derdejaars student hbo-ict

Tekst: Silke Polhuijs
Foto: Gerben Rink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *