Stemming: Coronakilo’s, bestaan die écht?

Tijd voor de zomergarderobe! Maar we zijn een kilootje aangekomen in de lockdown. Was dat onvermijdelijk?

“Coronakilo’s? Omdat ik niet meer naar de sportschool kon, ben ik zeker aangeko-men. Het enige leuke dat je tijdens een lockdown kunt doen, is eten. In de super-markt waar ik werk is de verleiding om voor iets lekkers te kiezen groot. Als je niet kunt sporten, moet je elke week wéér proberen om gezond te eten.”

Stefan Beedten (20)
eerstejaars ondernemerschap & retail management“Uit verveling eet ik meer: thuis even snel naar de voorraadkast. Appel met pinda-kaas, paprika’s met smeerkaas en zaadjes, of mijn guilty pleasure: mini wortels met heksenkaas. Snacken zonde? We hebben het al moeilijk genoeg, daar ga ik mij echt niet druk om maken. Wel ben ik blij, dat ik straks weer mag kickboksen!”

Ruya Ertugrul (19)
eerstejaars hbo-rechten“Ik ben wel wat kilootjes aangekomen. Samen met vriendinnen lach ik er om: voor ons gevoel hoort het erbij. Corona, dus het mag. De stressfactor is door het virus hoog, dan heb ik sowieso de neiging om meer te snacken. Ach, die kilo’s zijn er zo af, wanneer ik weer volop buikdanslessen doe.”

Özlem Ates (21)
tweedejaars social work“Ik vind de term ‘coronakilo’s’ een excuus om alleen maar meer te eten. Hetzelfde als kerstkilo’s: dat slaat toch ook nergens op. Natuurlijk is het thuis makkelijker om iets te snacken. Maar je kunt altijd wandelen of een rondje fietsen. Daar heb ik geluk mee: in coronatijd heb ik altijd kunnen voetballen. Een fijne afleiding.”

Mats Hollerman (17)
eerstejaars bouwkunde“Kun je corona nog de schuld geven? We zitten nu wel heel lang in dit schuitje. Mijn moeder haalt net iets vaker lekkere dingen in huis. Zonder mijn baantje in de supermarkt had ik alleen maar op mijn reet gezeten…Thuis work-outs doen is leuk, maar je wordt al snel lakser in wat je doet en hoe lang je dat volhoudt.”

Amber Hogervorst (18)
eerstejaars bouwkunde

tekst en foto’s: Michelle van der Molen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *