Buitenkant: ‘Ik kan uren outfits matchen’

WIN speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze keer: Eline van der Wal (21), derdejaars journalistiek.

Hou je van knallende kleuren?

“Ja, ik heb vooral heel veel roze kleren. Ik draag vaak nagellak en eyeliner in die kleur en natuurlijk deze roze zonnebril. Als ik die bril opzet is alles in mijn leven ro-ze. Meisjesachtig? Echt niet. Ik vind het gewoon een mooie kleur, waar ik héél vrolijk van word.”

Ga je altijd al zo opvallend door het leven?

“Voordat ik ging studeren, droeg ik vooral zwart. Ik deed aan zwemmen en zat bij de jeugdselectie van het Nederlandse team. Topsport: mijn wekker ging elke ochtend om 20 over 4. Dan heb je geen tijd om een leuke outfit bij elkaar te zoeken. Zwart is dan altijd safe. Nu staat mijn studie op één en is het matchen van kleding een nieuwe hobby. Ik kan uren ‘outfits matchen’ voor de spiegel.”

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

“Vrienden noemen mij hun best geklede vriendin, zelf noem ik het een rotzooitje bij elkaar. Het ene moment kan ik supervrouwelijk zijn, het andere moment loop ik erbij als een skater boy, in overall en wijde shirts. Uiteindelijk matcht het altijd. Dit pak draag ik als statement piece, ik kocht het toen ik Uitgelicht – de talkshow van Journalistiek – mocht presenteren. De meeste meiden kwamen in een jurk, maar daar ben ik niet van.”

En al die accessoires?

“Tasjes, hoedjes, sieraden. Ik draag altijd ringen en oorbellen, mijn oren zitten he-lemaal vol gepiercet. Het maakt je anders dan anders, daar houd ik van. Wel heb ik een limiet. In één oor heb ik al zeven piercings, daar mag niks meer bij. Aan de andere kant ga ik tot de zes. Het is verslavend.”

tekst: Michelle van der Molen
foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *