Binnengluren: ‘Hier mag geleefd worden’

Behangen, schuren, lakken. Vierdejaars student communicatie Debora van de Vuurst (23) geeft je een kijkje in haar huis in Assendorp, waar ze samenwoont met pabo-student Justin (ook 23) en hamster Wimpie.

Foto’s kijken? Kijk onderaan dit bericht.

Een jaar geleden stuitte het verliefde koppel op een huurhuis in Assendorp, mét tuin. Hoewel ze op dat moment nog geen samenwoonplannen hebben, reageren ze toch. Met geluk: tot hun eigen verbazing krijgen ze het huis. “Het is met 55 vierkante meter precies groot genoeg voor twee. Maar de tuin, die doet het ‘m: barbecues, chillen met vrienden, heerlijk. In de zomer zetten we een zwembadje op.”

Speelse items

Een wit huis vinden ze saai. Daarom koos Justin de groene kleur voor de woonkamer terwijl Debora zich boog over kleurrijke meubels. Het ‘vogel-jungle-behang’ voor de slaapkamer kozen ze samen uit. De okergele kleur voor de ingebouwde boekenkast was nog wel even een dingetje. “Hij dacht dat het kanariegeel zou worden.”

“We wonen hier samen, dus je moet het ook samen mooi vinden. Maar er is één item dat Justin toch superlelijk vindt. De zebravaas. Maar ik houd van speelse items. Er mag hier geleefd worden.”

Perzische tegels

Debora speurt Marktplaats en kringloopwinkels af, om deze meubels te restylen. “Leuk leven met een budget, noem ik het. Op de keukentegels zijn stickers geplakt, waardoor het net Perzische tegels lijken. De eettafel was mijn oude bureau. Ik heb het geschuurd en met tape opgedeeld in vakjes en die in verschillende kleuren geschilderd.”

Debora is chef accessoires en planten, maar groene vingers heeft ze niet. “Ik houd ze in leven, dat is al een hele uitdaging op zich. In de tuin hebben we een kas en in de vensterbank staan moestuintjes. Die zijn van Justin: sinds corona is hij gek op tuinieren.”

Kookkunsten

De keuken is Justins domein. “Hij kookt en bakt graag, terwijl ik met hem klets, zittend aan de keukentafel. Er recht boven zit een grote dakkoepel, dus het is er lekker licht.

Ieder een eigen plek, dat is volgens het stel de sleutel voor een goede relatie. Maar dat ze al vier jaar samen zijn, kan ook aan Justins kookkunsten liggen. “Alles wat hij maakt is heerlijk, maar zijn paddenstoelenrisotto is echt mijn favoriet.”

tekst: Michelle van der Molen
foto’s: Jasper van Overbeek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *