Binnengluren: ‘Ik ben het meest trots op mijn boekenkast’

Vierdejaars journalistiek Janne de Vries (20) geeft je een kijkje in haar studio aan het Talentplein in Zwolle, waar ze de meeste meubels zelf heeft geknutseld.

Heb jij ook een kamer die het binnengluren waard is? Stuur ons een berichtje via win@windesheim.nl!

Op haar zeventiende ging Janne op kamers, in een oud studentenhuis in Assendorp. Sinds september heeft ze een studio en dat bevalt véél beter. “In Assendorp moest het inrichten zo vlug en goedkoop mogelijk. Dit keer heb ik urenlang lopen scrollen op Pinterest om te kijken wat ik mooi vind. Vrienden zeggen dan ook: ‘deze kamer is echt Janne.’ Ik voel mij hier veel chiller.”

Natuurlijke vibes
De groene kleur op de muur, gecombineerd met veel hout én zwart: Janne omschrijft het als natuurlijke vibes. De meeste meubels heeft ze ‘geflipt’ of gemaakt, om haar eigen stijl naar voren te laten komen. “Het moet wel uniek zijn, iets wat je niet kunt vinden in een boekje.”

“Op mijn boekenkast ben ik het meest trots. Ik vond een plaatje op Pinterest en vroeg mijn vader of hij dat voor mij wilde maken. Volgens hem kon ik dat zelf ook wel, dus op de boerderij van mijn ouders ben ik aan het klussen geslagen. Achter in het hok vond ik wat hout. Ik heb gezaagd, geschuurd én gelakt. Echt, het lijkt lastiger dan het is.”

Furniture flips
Het ging haar zo gemakkelijk af, dat het naar meer smaakte. Op TikTok hield Janne de furniture flips in de gaten: Marktplaats- of kringloopkoopjes van een make-over voorzien. “De kaptafel heb ik meer dan zeven uur lopen schuren, totdat de originele houtkleur weer zichtbaar werd. Een heel leuk effect.”

De kringloop
Het klussen heeft ze niet van een vreemde. “Mijn oudste zussen namen mij altijd mee naar de kringloop. Verschrikkelijk vond ik het, wat een troep. Nu zweer ik erbij! Als je vaker terugkomt, kun je écht wel pareltjes vinden voor in je interieur. Ik vond er mijn discobal, daar was ik al maanden naar op zoek.”

Tekst: Michelle van der Molen
Foto’s: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *