Studenten pleiten voor collegezaal als testevenement

Derdejaars Ilse Bijlstra Rotee en Abel de Kam zijn blij met alle Fieldlabs, de experimenten met grote groepen waarvan de resultaten tot het openen van de samenleving moet leiden. Maar de studenten snappen niet waarom er in het hoger onderwijs geen testevenementen plaatsvinden. Daarom stuurden ze een brief naar het Dagblad van het Noorden.

In deze brief benadrukken de journalistiekstudenten dat de situatie van studenten al meer dan een jaar schrijnend is: ‘Een jaar lang thuiswerken is extra zwaar wanneer dat huis uit een enkele studentenkamer bestaat.’ Ook zetten Ilse en Abel vraagtekens bij het feit dat dierentuinen en pretparken wel onder de testevenementen vallen en colleges in het hoger onderwijs niet. Het voorzichtige vooruitzicht dat vanaf 26 april de hogescholen een dag in de week open gaan voor studenten vinden de twee dan ook een magere beslissing. ‘Studenten hebben meer baat bij interactief onderwijs dan bij een dagje naar de Keukenhof’.

De volledige tekst van het opiniestuk lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *