Collegegeld voor komend studiejaar gehalveerd

Studenten krijgen komend studiejaar een korting van vijftig procent op het collegegeld. De maatregel is onderdeel van een omvangrijk plan om achterstanden in het onderwijs, ontstaan door de coronapandemie, tegen te gaan.

Ook wordt de OV-kaart met twaalf maanden verlengd voor studenten die extra tijd nodig hebben om hun diploma en komt er een compensatie voor studenten met een aanvullende beurs. Het geheel aan plannen werd vandaag gepresenteerd door het demissionaire kabinet, onder de noemer ‘Nationaal Programma Onderwijs‘.

In totaal wordt er 8,5 miljard euro uitgetrokken om te voorkomen dat de coronacrisis blijvende schade aanricht voor de huidige generatie scholieren en studenten. Het grootste deel van het geld, zes miljard, gaat naar het basisonderwijs.

Daarnaast wordt er bijna 650 miljoen euro uitgetrokken om universiteiten en hogescholen te compenseren voor de gestegen studentenaantallen. Omdat veel jongeren afzien van een tussenjaar of wereldreis, is het aantal studenten landelijk gestegen.

Meer weten? Lees dan ook dit bericht van de Vereniging Hogescholen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *