‘Op dít moment is iedereen wel in voor een feestje!’

Een verlengde lockdown, volledig online studeren en geen enkel feest. Voor studenten staat er een lange winter voor de boeg. De CALO organiseert daarom samen met de Tobias Sybesma Foundation een online festival. Projectmanager Casper van Vulpen blikt alvast vooruit. “We willen het studentenleven een boost geven.”

Studenten missen het uitgaan en daardoor kwamen docenten en studenten van de CALO op het idee om in plaats van de jaarlijkse projectweek een online festival te organiseren. Zo kunnen alle studenten in heel Nederland vanuit hun kamer partyen voor het goede doel. “We willen wat positiviteit in het studentenleven terugbrengen en daarnaast rekening houden met het maatschappelijk belang”, zegt Casper.

De artiesten draaien vrijwillig en de opbrengst van de kaarterkoop gaat volledig naar de Tobias Sybesma Foundation. Deze organisatie maakt zich sterk voor de bestrijding van hersenstamkanker.

Livestream in De Spiegel

Op het festival, dat vanuit de grote zaal van theater De Spiegel uitgezonden wordt, draaien onder andere dj-duo East & Young, Nick Raff en ‘Zwolse trots’ Low Reply house, techno en urban muziek. Ook kunnen bezoekers chatten met de artiesten en met elkaar. Casper is trots dat de organisatie deze line-up samenstelde. “We zijn ervan overtuigd dat het een gave setting wordt. Het podium is omgedraaid dus we zien de mooie  theaterzaal van De Spiegel op de achtergrond. Plus gave licht- en vuurtechnieken en een groot scherm waarop bezoekers te zien zijn die via een videoverbinding meefeesten.”

Leuke prijzen

Casper verzekert dat het Winterfestival via de livestream totaal anders is dan een online les of online donderdagmiddagborrel is. “Je kijkt naar een gaaf muziekprogramma met goede artiesten. Het informatieve gedeelte trekken we er volledig uit want we denken dat studenten daar wel even klaar mee zijn.”

Het online Winterfestival is donderdag 21 januari van 18.00 tot 21.00 uur. Een kaartje scoor je al voor 3,50 euro en onder de bezoekers worden leuke prijzen verloot, waaronder een IPhone 12. Klik hier voor meer info en tickets.

Foto: Casper van Vulpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *