Stemming: Wat doe jij als 1,5-meter niet meer hoeft?

Het einde van de coronatijd komt in zicht. Wat gaan studenten van Windesheim als eerste doen, als die anderhalve meter afstand niet meer nodig is?

“Uit eten met mijn vriendin! Dat is zeker het eerste dat ik ga doen als het weer mag. Sinds ik haar heb leren kennen, hebben we nog niet de kans gehad om naar een restaurant te gaan. Gewoon het samenzijn met mensen, dat mis ik het meest. En normaal contact hebben met je vrienden zoals vroeger.”

Dees Assen (21)
eerstejaars docentenopleiding Engels

“Het eerste dat ik ga doen als het weer kan, is iedereen knuffels geven! Ik wil gewoon graag dat vertrouwde gevoel weer terugkrijgen, dat je over die anderhalve meter niet hoeft na te denken. Ik denk dat er straks veel feestjes gaan komen, daar heb ik ook heel veel zin in.”

Tessel Brinkman (19)
tweedejaars journalistiek

“Als het straks weer mag, wil ik heel veel feestjes en concerten gaan bezoeken. Daar heb ik ongelooflijk veel zin in. Vroeger ging ik een paar keer per jaar naar een concert. En naar feestjes natuurlijk veel vaker, dus dat mis ik nu heel erg: gewoon het samenzijn met andere mensen en er een superleuke avond van maken.”

Anna de Ruiter (17)
eerstejaars docentenopleiding Engels

“Wat is er lekkerder dan na een lange week op vrijdagavond te gaan stappen en even de alledaagse dingen te vergeten en plezier te hebben! Dat is ook precies wat ik na corona weer ga doen. Je mist het uitgaan toch heel erg in een periode dat het helemaal niet meer kan.”

Jan Philip Uitenbroek (22)
tweedejaars journalistiek

“Als de maatregelen voorbij zijn wil ik er gezellig met mijn vrienden op uit. Dat mis ik het meest: gezellig met z’n allen weg in het weekend, gewoon wat leuks doen samen! Vroeger ging ik eigenlijk elke week stappen, vooral op zaterdag. Lekker naar de stad, er op uitgaan en wat drinken.”

Jorrit Draaijer (21)
eerstejaars journalistiek

Tekst en foto’s: Sophie van der Velden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *