Tattoo: Ik blijf

“Twee jaar geleden overleed Jonghyun, een Koreaanse zanger en een van mijn favoriete artiesten. Hij had last van psychische problemen. Ik wilde hem eren door een tattoo te laten zetten die leek op die van hem. Zijn tattoo zag er hetzelfde uit, alleen dan met ‘inspiration’.

Zelf heb ik ook psychische problemen gehad. Soms was het zo zwaar dat ik dacht: ik wil niet meer. Ik heb er nooit een einde aan willen maken, maar soms zag ik geen toekomst. Maar met mijn tattoo beloofde ik mezelf dat ik er het beste van ga maken. ‘Stay’ wil zeggen: ik blijf. Als ik me weer even niet goed voel, herinnert mijn tattoo me aan mijn toekomstbeeld. De rode lijn staat voor de rode draad in mijn leven, die ik zelf ben. Of het nou goed of slecht gaat, ik ben er altijd. Ik blijf, en het komt wel weer goed.”

Laila Zwier
tweedejaars student Global project and change management op Windesheim


Tekst: Silke Polhuijs
Foto: Gerben Rink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *