In Memoriam Tjeerd de Jong

Maandag 23 november is Tjeerd de Jong overleden. Hij is maar 47 jaar geworden. Tjeerd heeft ruim 20 jaar bij Windesheim gewerkt, het grootste deel in Zwolle bij onder andere de opleidingen Journalistiek en Communicatie. Sinds begin 2017 heeft Tjeerd in Almere gewerkt als opleidingscoördinator van de opleiding Communicatie.

Het onderwijs was belangrijk voor Tjeerd en Tjeerd was belangrijk voor het onderwijs. Zijn verdiensten voor Windesheim zijn groot. In Almere heeft hij de nieuwe koers van de opleiding bepaald.

Tjeerd was zeer geliefd, dat komt omdat hij een bijzondere man was. Hij was erudiet, zachtaardig, begripvol en zeer betrokken bij zijn collega’s en studenten.

Tjeerd is de laatste jaren veel ziek geweest, maar er was toch altijd veel contact. Hij wilde zo graag weer aan de slag. Dit jaar heeft hij op eigen verzoek nog een scriptie beoordeeld. Zijn colbertje hangt ook nog steeds op zijn kamer, want hij zou terugkomen. Het team heeft in deze tijd heel erg met Tjeerd meegeleefd. En dat geldt ook voor de studenten.

De afgelopen weken hebben wij het veel over Tjeerd gehad. Sommigen noemen zijn droge humor vol zelfspot, zijn intelligentie of dat hij zo goed de rust kon bewaren. Waar echter iedereen het over had, was dat het zo’n ongelooflijk fijne vent was. Dat komt omdat hij altijd begon bij de ander en van daaruit de verbinding zocht.

We zullen die fijne vent met zijn droge humor missen. Maar Tjeerd leeft voort, bij ons, in zijn boeken, maar vooral in zijn studenten. Studenten die hij heeft geïnspireerd, persoonlijk heeft begeleid en richting heeft gegeven in soms moeilijke momenten in hun leven en kennis heeft gegeven die zij de rest van hun leven gaan gebruiken.

Namens alle collega’s en studenten van de afdeling Communicatie,

Tony van Meenen, hogeschool hoofd docent groep Business, domein Flevoland

Er zijn 4 reacties op «In Memoriam Tjeerd de Jong»

 1. Jeroen schreef:

  Dit is een heel mooi in memoriam. Aan Tjeerd bewaar ik alleen maar goede herinneringen. Sterkte, collega’s van de opleiding Communicatie en andere Business-collega’s.

  1. Chantal schreef:

   Dank je wel !!! T blijft een groot gemis ! Tjeerd was een mooi mens !

 2. René Peter schreef:

  Jeetje. Ik schrik hiervan zeg. Ik heb les in taalbeheersing gehad van Tjeerd en kwam er in 2019 achter dat hij dezelfde leverziekte had als ik, via een besloten facebook-groep waarvan zijn vriendin lid werd. Heel veel sterkte aan de nabestaanden..

  1. Chantal schreef:

   Dank je wel ! Ja t was een zeer heftige tijd ! Ik hoop dat kol het redt ! Tjeerd had zoveel pijn aan z’n galwegen t was geen leven meer ! De kwaliteit van leven was geheel weg !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *