Corona-teststraat voor Zwols onderwijspersoneel

De acht Zwolse mbo- en hbo-scholen starten 20 oktober met een eigen teststraat voor medewerkers. Collega’s uit Zwolle en Almere kunnen hier gebruik van maken.

De laatste weken is er veel discussie over de voorrangsmaatregelen bij de regionale testlocaties. Op dit moment komt het personeel in het hoger en middelbaar onderwijs niet in aanmerking voor een voorrangspositie bij de GGD.

Snelle uitslag

“Docenten met klachten zijn vaak meerdere dagen kwijt voordat ze zich kunnen laten testen en voordat ze een testuitslag ontvangen. Dat zijn dagen waarop ze ook geen fysiek onderwijs kunnen geven. Om de veiligheid voor medewerkers en studenten te bewaken en uitval van het toch al beperkte fysieke onderwijs en daarmee studievertraging zoveel mogelijk te voorkomen, is een snelle test en een snelle testuitslag zeer wenselijk.” Zo meldt het College van Bestuur in een bericht op Sharenet.

Binnen 24 uur kan er een afspraak bij de teststraat worden gemaakt en de uitslag is ter plaatse beschikbaar. De locatie van de teststraat is aan de Ossenkamp in Zwolle en zal vanaf de startdatum elke werkdag geopend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *