Jonge VVD’ers ontevreden over Windesheims socials

Vrijdag deelde Windesheim via Instagram een story waarin aandacht werd besteed aan de klimaatstaking. Deze post viel in het verkeerde keelgat van JOVD Zwolle, de regionale jongerenorganisatie van de VVD.

Het Instagrambericht gaf wat verwarring. Een student vroeg zich af waarom de hogeschool opriep om weg te blijven. ‘We mogen blij genoeg zijn dat we weer mogen.’ Maar volgens Windesheim’s Insta-beheerder was vragen of iemand meedeed ‘wel even wat anders’ dan oproepen tot staken.

Maar toch, men kreeg twijfels. Bovenstaand gesprekje werd korte tijd later van Instagram verwijderd. Het kwaad was echter al geschied. De JOVD rook een kans. De liberale jongerenclub gelooft waarschijnlijk wel in klimaatverandering maar daarvoor de straat opgaan, of gaan staken, dat beschouwen ze als een linkse hobby. Daar moet Windesheim niet aan meewerken! De club stuurde een persbericht de deur uit waarin geklaagd wordt dat de social media van Windesheim ‘steeds politieker van aard worden’ en stelde vast dat er dit keer ‘wordt opgeroepen tot het staken voor het klimaat.’ Windeheim is een links bolwerk, zo blijkt maar. Hier kwam ‘een behoorlijk grote aap uit de mouw.’

‘Het wordt tijd’, zo zegt voorzitter Dirk Oostra, ‘dat het Windesheim zich beseft dat het met zulke berichten weldegelijk politiek uitlaat en dat is voor een hogeschool ontoelaatbaar.’ Volgens Oostra moet het bestuur van Windesheim ‘zichzelf in de spiegel gaan aankijken. Een gesprek tussen de medezeggenschapsraad en het college van bestuur lijkt me daarvoor een goed moment.’

Zover zal het niet komen. In de CMR-vergadering van 1 oktober deelde Henk Hagoort mee dat hij een goed gesprek had gehad met de JOVD en men tevreden uit elkaar was gegaan. Een pesterijtje, meer was het dus niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *