Pokéballen gamen er op los bij introductie

We zagen veel leuke kiekjes van de Bruisweek van Windesheim voorbijkomen. Maar deze actiefoto van gamende eerstejaars bij HBO-ICT is wel de allermooiste: hoe ontsnapt team Pokéballen uit de escaperoom?

Bij HBO-ICT Zwolle had studievereniging Peer2Peer een lokaal omgebouwd tot een escaperoom, als alternatieve kennismakingsgame voor de eerstejaars. De escaperoom bestond uit elf opdrachten, waaronder een kennismakingsopdracht, een tangram, twee raadsels, een sudoku en het uitbeelden van hun teamnaam”, vertelt Valerie Brok, voorzitter van Peer2Peer.

“Met elke opdracht konden ze een karakter winnen. Die karakters konden via een binair getal en een ‘caesar cypher’ worden omgezet naar het beveiligings-codewoord waarmee ze de deur van de escaperoom konden openen.”

Team Pokéballen bezig met de opdracht ‘uitbeelden van je teamnaam’

De opdrachten werden in teams van zes eerstejaars gedaan op 1,5 meter afstand. Ze moesten dus goed met elkaar communiceren en taken verdelen om samen tot de oplossing te komen. Valerie: “Ze mochten ook online proberen informatie op te zoeken, dat zorgde voor extra teambuilding.”

De bestuursleden van Peer2Peer en docenten Instroom van HBO-ICT surveilleerden en verstuurden de opdrachten via Microsoft Teams. “Zo leerden ze Teams ook meteen al gebruiken, wat makkelijk is als het afstandsonderwijs straks begint.”

Heeft Team Pokéballen de game gewonnen? Valerie: “Bijna, ze hebben een goede tijd neergezet. Maar een ander team eerstejaars, Karel de Groote, wist de escaperoom nóg sneller op te lossen. Die zetten een tijd van 58 minuten neer, ze waren daarmee zelfs sneller dan ons testteam van ouderjaars.”

De eerstejaars van HBO-ICT komen vanwege de Corona-maatregelen elke week één dagdeel naar de campus. “We werken met groepen van 6 studenten en bijeenkomsten in 6, 12 of 24 personen. Eerstejaars komen vier uur per week naar de campus en zijn daar voornamelijk met projecten bezig”, aldus HBO-ICT docent Ilja Clabbers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *