Test: De beste budgetijsjes

Het is zomer dus smachten we naar ijsjes. Het WIN-testpanel koos vijf ijsjes, verkrijgbaar in de supermarkt.

Gelatelli Daiquiri
Voor een doos met acht luxe cocktailijsjes betaal je slechts twee euro. Dit ijsje oogt op de verpakking erg lekker, maar in het echt ziet ‘ie er toch wat sneu uit. De buitenkant is vrij smaakloos maar de vulling is daarentegen erg lekker, en er zit alcohol in! Woohoo.
Cijfer: 7,3

Raket Original
Een echte klassieker! Dit ijsje is ideaal als dorstlesser maar je moet wel stevig doorlikken; halverwege valt hij namelijk al van zijn stokje. De verpakking is wat saai, maar goed, it’s the inside that counts… Wat betreft de smaak: daar kom je de zomer prima mee door. Voor een doos met twaalf stuks betaal je drie euro.
Cijfer: 7

Sun lolly caramel
De roomijs-structuur maakt dit waterijsje intrigerend. De smaak is verrukkelijk maar erg praktisch is het allemaal niet: de papieren houder maakt ‘m moeilijk uitknijpbaar en als het ijsje bijna op is, eet je voornamelijk happen karton! Echt budget is die wel: voor tien stuks betaal je anderhalve euro.
Cijfer: 5,8

Potloodijsje (Albert Heijn)
Op de verpakking staat dat deze potloodjes naar kauwgombal zouden moeten smaken. Maar dit ijsje heeft vooral een kleffe en stoffige smaak. De kleuren zijn chemisch en de vorm lijkt net iets te veel op een geslachtsdeel. Handig is ‘ie ook niet, want deze ijsco smelt erg snel. Oppassen met vlekken in je kleren! Wel goedkoop; negen stuks voor anderhalve euro.
Cijfer: 5,5

Gelatelli Mojito
Een erg lekker en bijzonder ijsje. Mooie kleur om naar te kijken en lekker fris en zeer zacht op de tong door de smaken van limoen, munt en room. Het smaakt naar een echte mojito! Yes, er zit ook alcohol in, al word je er niet dronken van. Prima voor op het terras, in het park of op het strand. 
Cijfer: 8,1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *