Weer thuis: ‘Ik ga er weer vanuit dat mijn ouders alles voor me doen’ (2/5)

In quarantaine op je studentenkamer of terug naar je ouderlijk huis? Veel studenten kiezen voor dat laatste. Maar fulltime ‘thuis’ bij paps en mams is toch weer even wennen.

Vierdejaars journalistiek-studente Merel Revet (23) was eigenlijk helemaal niet van plan om weer fulltime bij haar ouders te gaan wonen. Maar na een weekendje ‘thuis’ in Zeewolde is ze er toch blijven plakken.

Straks, als ze haar diploma binnen heeft, wil ze emigreren naar Frankrijk, om samen te gaan wonen met haar Franse vriend. Ver weg van haar familie en vrienden dus. Haar ouders zijn dus stiekem maar wát blij om haar nog even om zich heen te hebben. Merel: “Ze zien deze periode als bonustijd.”

Nu Merel weer in Zeewolde woont, is ze snel teruggevallen in oude gewoontes. “Ik ben eerlijk gezegd extreem lui en nu ik weer thuis woon, ga ik er onbewust vanuit dat mijn ouders alles voor mij doen.”

“Ik woon al een tijd op mezelf, en op mijn kamer in Zwolle maak ik uiteraard mijn eigen badkamer schoon, maar dat ga ik hier niet doen.” Ze noemt zichzelf een ‘echte rommelkont’. “Ik laat mijn spullen overal slingeren. Ja, dat vinden mijn ouders wel iets minder.”

Merel twijfelt of ze binnenkort weer teruggaat naar Zwolle; thuis bij haar ouders is toch wel erg fijn, vertrouwd en makkelijk. Alhoewel niet alles van haar ‘nieuwe’ leventje haar bevalt. “Ik heb een Frans ritme en eet pas rond half negen mijn avondeten. Hier doen we dat soms al rond half zes! Dan krijg ik later op de avond dus gewoon weer trek.” De oplossing? “Ik ben maar pannenkoeken gaan bakken.”

Tekst: Michelle van der Molen
Foto’s: Merel Revet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *