Stemming: ‘Kan de elektronische leeromgeving beter?’

Windesheim zoekt een opvolger voor N@tschool, de elektronische leeromgeving. Wat vinden studenten van hun ELO?


“De ELO is zo onoverzichtelijk dat je er niet voor je lol naartoe gaat. ,Deze leeromgeving is echt heel gebruiksonvriendelijk. Ik zou graag drie tabbladen zien in de nieuwe versie, met ‘lesstof’, ‘leerstof’ en ‘inleverpunt’. Nu zijn dat allemaal ‘documenten’, zo raak je makkelijk de weg kwijt.”

Cilla Peters (23)
vierdejaars journalistiek“Ik vind de ELO echt een beetje jammer. Elke docent schrijft er weer andere dingen in, dat maakt het geheel erg rommelig. Ik was een halfjaar op uitwisseling naar Zweden. Het systeem dat ze daar hadden, Itslearning, werkte veel prettiger. Die leeromgeving is een stuk overzichtelijker dan die van Windesheim.”

Pien Gerards (24)
vierdejaars global project & change managementSONY DSC

“Ik zou graag een functie in de ELO zien om vakken te labelen of te archiveren. Bepaalde modules heb ik er nu drie keer tussen staan, dat werkt niet lekker. Als ik een vak van twee jaar geleden moet herkansen, zit ik eerst een kwartier te zoeken voor ik de juiste heb gevonden.”

Gerrit Willem Westenberg (26)
vierdejaars logistiek & economie“Ik vind de ELO oprecht heel handig. Ik mis alleen een mobiele pagina. Studenten zitten zoveel op hun smartphone. Maar een mobiele ELO, ho maar. Op de laptop moet je te vaak klikken om bij documenten te komen. In de basis is de ELO goed, maar het zijn kleine ergernissen als deze die het een slechte naam geven.’’

Kylian Laanen (21)
tweedejaars journalistiek


“Ik heb alle vakken van mijn minor een sterretje gegeven om ze te onderscheiden van de rest. Op de ELO staat alles lukraak door elkaar. Een andere ergernis is dat sommige studiewijzers automatisch downloaden en andere weer niet. Je raakt als student al gauw het overzicht kwijt.’’

Dian Rolf (21)
vierdejaars small business & retail management

tekst en foto’s: Maarten Kors

Er zijn 1 reacties op «Stemming: ‘Kan de elektronische leeromgeving beter?’»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *