Test: De beste damestoiletten op de campus

Welk toilet plast het prettigst en waar kun je het beste je make-up even bijwerken? WIN onderzocht de wc’s van zes gebouwen op de Zwolse campus.

Gebouw D, eerste verdieping
Dit is een regelrecht voorbeeld van een ouderwetse ‘camping-wc’. Weinig privacy: je kunt alles zien, horen en ruiken. De boven- en onderkant van de wc-deuren zijn open waardoor je aan alle kanten begluurd kunt worden. Ook de stortbak en verwarmingsbuizen zijn niet weggewerkt. Wel redelijk schoon.

Cijfer: 5,5


Gebouw X, achtste verdieping
Saai, donker en langwerpige ruimte. Wel handig dat je er vanaf twee kanten kunt komen. In ieder toilethok zit een toiletreiniger maar deze doet het volgens de schoonmaakster al een hele poos niet. Boven de ingang hangt een klok. Handig, dan weet je precies hoe veel tijd je hebt om naar de wc te gaan.

Cijfer: 6,5


Gebouw E, tweede verdieping
Mooie ruimte met grote wc-hokken, naast de wastafels een grote spiegel en een ruim plankje voor make-up en andere spulletjes. Naast de spiegel is een stopcontact: je kunt hier dus zelfs je haren krullen of föhnen! Een goed voorbeeld van een luxe wc.

Cijfer: 8


Gebouw Z, eerste verdieping
Een gezamenlijk toilet voor mannen en vrouwen, dat hebben we nog niet eerder gezien. Maar vier wc’s en slechts één wastafel vinden we wel erg weinig. Ook zijn er geen haakjes in het toilet om je spullen op te hangen en ruikt het er muf.

Cijfer: 5


Gebouw T, eerste verdieping
Leuke binnenkomst door de felgekleurde tegels op de vloer. Dat hadden we in dit gebouw niet verwacht. Hippe wc! Mooie grote spiegels en supersonische automatische kranen bij de wasbakken. Ruime plateaus om je spulletjes op te zetten. Brandschone wc-hokken. Voor deze wc willen we wel de hele campus over lopen!

Cijfer: 8,0


Gebouw C, begane grond achter de receptie
Een open ingang om de hoek is niet heel handig als er mensen passeren. Veel wc-hokken, da’s wel fijn. Maar de wastafels zijn kleddernat en onpraktisch om je spullen op te zetten. Voor een gastentoilet, zo vlakbij de hoofdingang, niet heel representatief.

Er zijn fijnere wc’s op de campus. Cijfer: 5,5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *