Jessica in Engeland /1: ‘Please en sorry vliegen me om de oren’

Jessica Teeuw, student global project & change management, studeert een semester in Southampton, Engeland. Voor WIN doet zij verslag van haar belevenissen.

Drie weken geleden ben ik aangekomen in Southampton, een stad aan de zuidkust van Engeland, omring door National Parks. Deze oude stad is bekend van de Titanic, die hier vertrokken. Southampton is een moderne stad met veel parken en een grote haven. Komend semester studeer ik aan de Solent University, waar ik de minor fashion journalism volg. Dat is erg handig, want later wil ik graag werken in de duurzame mode-industrie.

Cultuurverschillen
De eerste paar weken in Engeland stond ik versteld van alle verschillen: alles is anders dan in Nederland! Ze betalen hier met de pond, auto’s rijden aan de andere kant van de weg en bij de stopcontacten zit er een switch (net als bij lampen) waar je op moet drukken om stroom te krijgen. Dat duurde allemaal even om uit te vogelen. Ook de mensen benaderen je anders. Britten zijn erg beleefd. ‘Please’, ’thank you’ en ‘sorry’ vliegen me om de oren!

De eerste lesweek
De eerste lesweek zit er alweer op. In tegenstelling tot mijn projectmanagementvakken is mijn onderwijs hier erg creatief. We praten uren over fotografie, videografie en mode in het algemeen. Voor mijn assessments ga ik een fotoshoot stylen voor een editorial, moet ik een fashion film maken, en ga ik live presenteren in een tv-studio. Ik heb niet één tentamen! Ik moet wel wat essays schrijven. Daar ontkom je nergens aan 😉

Op stap met Erasmus studenten
De afgelopen weken heb ik veel opgetrokken met Erasmus studenten, een gevarieerde groep met allemaal verschillende nationaliteiten. We zijn onder andere naar het strand in Bournemouth geweest. Hier heb je, net als in Dover, ook van die mooie witte kliffen. Het was een prachtige, zonnige dag dus we hebben heerlijk uitgewaaid.

Ook zijn we een dag naar de stad Bath geweest, dat staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een prachtige plek met allemaal historische architectuur. Bath is vernoemd naar de oude Romaanse baden die gebouwd zijn op heetwaterbronnen. Hier is een heel museum aan gewijd. In het museum kon je de baden bekijken en zag je de overblijfselen van de tempel voor de godin Sulis Minerva.

Ik kan niet wachten om meer van dit mooie land te zien!

Cheers!
Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *