Test: De verrukkelijkste budget-stamppot

Een magnetron. Meer heb je niet nodig voor een bord dampende boerenkoolstamp. WIN zocht de lekkerste.Lekker&Snel (ALDI)
Deze doet zijn merknaam geen eer aan. Na een wachttijd van twaalf minuten (!) is het testpanel geïrriteerd, hongerig en absoluut niet tevreden. De worst en jus ontbreken en de spekjes moet je zoeken met een vergrootglas. “Dit kun je ook voorschotelen aan een vegetariër.” De prijs valt mee. Een kilobak kost 2,74 euro.

Cijfer: 4,9
Hollandse maaltijd (Albert Heijn)
Een stuk duurder maar niet veel lekkerder.  3,22 euro voor 500 gram. “Albert moet zich schamen!”, roept het panel.  Deze maaltijd ziet er verre van appetijtelijk uit; droog, donker, smaakloos. De worst en jus zijn te zout.

Cijfer: 5,5
Chef Select (LIDL)
De verpakking toont een soort aardappelpuree met blaadjes groen. Daarin zit een dikke groene drab zonder worst. Geur en smaak? Muf maar goed. De spekjes zijn onvindbaar. Het panel is tevreden over de prijs van 2,99 euro. Je moet er dan wel een worst bij kopen.

Cijfer: 5,9
Hollandse stamppot (HEMA)
De duurste stamppot van de test. 3,75 euro voor 450 gram, wel met worst, jus én spekjes. De smaak? Vettig. ‘Luie wijvenstamp’ noemt het panel dit gerecht. De worst is prima en heeft een herkenbare rookworstsmaak. Wachttijd vijf á zes minuten.

Cijfer: 6,1


Verse maaltijd (DEEN)
De spekjes, worst, jus en stamppot lachen je toe in deze goed gevulde verpakking. Hier krijgt het panel honger van. De worst is nat, daar moet je van houden. De stamppot is smeuïg en mooi van kleur. Je betaalt 3,50 euro voor 500 gram en je hoeft maar vier minuten te wachten. Dikke prima voor een magnetronmaaltijd. 

Cijfer: 7,5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *