Stemming: ‘Wat zijn je goede voornemens?’

De tijd van voornemens voor het nieuwe jaar is weer aangebroken. Wat gaan studenten anders doen in 2020?

“Goede voornemens? Daar geloof ik niet zo in. Ieder jaar is het weer tijd voor dat ‘nieuwe jaar-nieuwe ik’-gedoe, terwijl mensen dat na een paar weken al vergeten zijn. Maar wees gerust, ik wil iedereen verzekeren dat ik dezelfde klootzak blijf die ik altijd al ben geweest. Beloofd.’’
Nick ter Hoeven (24)
tweedejaars social work
“Mijn goede voornemen voor 2020 is om eindelijk mijn diploma te halen.  Ik ben wel toe aan een nieuwe uitdaging, dat klinkt misschien heel cliché. Ik wil nu wel gewoon een lekker aan het werk en niet eindeloos reflectieverslagen schrijven. Ik ben wel een beetje klaar met studeren.’’
Sanne Wessel (23)
vierdejaars verpleegkunde
“Ik ben altijd ‘druk, druk, druk’, bij de lokale muziekvereniging en bij de sponsorcommissie van mijn voetbalclub in Hasselt. Als mensen me wat vragen zeg ik altijd ‘ja’, ook al zou ‘nee’ een verstandiger antwoord zijn. Mijn goede voornemen is dus om vaker nee te zeggen.”
Daan Wiersma (20)
tweedejaars logistics management
“Ik drink ieder weekend wel een paar biertjes, dat houdt je lever niet eeuwig vol. Zondags voetbal ik, als je de avond ervoor een feestje had komt er van balletje trappen niet veel meer terecht. Ik zeg al drie jaar dat ik wel wat minder bier kan drinken, in 2020 moet het er maar eens van komen!’
Rick Piek (23)
tweedejaars sportkunde
“Ik wil komend jaar uitsluitend de trap nemen in plaats van de lift of roltrap. Ik ben hier al een paar jaar vrij fanatiek in, maar het kan altijd beter. Zo krijg je meer lichaamsbeweging zonder te sporten. Ik vind het belangrijk om haalbare doelen te stellen, anders stel ik mezelf alleen maar teleur.”
Leanna van Veen (22)
derdejaars lerarenopleiding Engels
Tekst en foto’s: Maarten Kors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *