Buitenkant: ‘Ik was ooit gothic’

WIN speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Susanne van Paridon (33), tweedejaars master educational needs.

Was je altijd al opvallend gekleed?
“Op mijn middelbare school in Bussum was ik een soort lookalike van Avril Lavigne, zo’n gothic meisje met lange nagels, zwarte shirts en een overdosis oogschaduw. Dan ben je daar echt een bezienswaardigheid. Ik verhuisde naar Zwolle en op Artez kwam ik gelukkig tussen allemaal creatieve mensen terecht.”

Houd je van schoudervulling?
“Dit colbertjasje heb ik van mijn oma. Toen zij naar het verpleeghuis ging vond ik dit in haar kast. De felle kleur doet me aan een KLM-stewardess denken. Mijn bloes is een geval apart, ik noem het wel eens gekscherend mijn ‘Bassie & Adriaan-bloesje’. Omdat er zulke malle lange flappen aan de kraag zitten en van die clownesque wijde mouwen.”

Zijn dat Dr. Martens sandalen?
“Jazeker! Ze lijken wel een beetje op de sandalen van Amélie, als je die film kent. Ik kocht ze van een Belgisch meisje op United Wardrobe, een soort Marktplaats voor vintage kleding. Ze bleken bij aankomst een halve maat te groot, daarom draag ik ze vooral ’s winters met lekker dikke sokken erin. Een duurzame aankoop, want Docs zijn onverwoestbaar.”

Koop je vaak tweedehands?
‘’Bijna uitsluitend. Toen ik nog op Artez zat maakte iedereen zijn eigen kleding, niet meegaan met de massamode is daar de norm. Toen waren er nog vier vintagewinkels in Zwolle, nou alleen nog die dure in de Luttekestraat. Jammer, want tweedehands is vaak van goede kwaliteit. Ik koop liever niet bij de H&M of Zara, die de mensonterende kledingindustrie in derdewereldlanden in stand houden.”

Tekst: Maarten Kors
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *