De meest scary Halloween-feestjes

Vrezen voor je leven in de Voorstraat, bloederig stappen in stadscafé Blij of je helemaal de pleuris schrikken in poppodium Hedon! Het is Halloween, daarom een overzicht van de leukste Halloween-events in Zwolle en Almere.

donderdag 31 oktober t/m zaterdag 2 november – Drie dagen lang is de Voorstraat alleen geschikt voor mensen die wel houden van creepy feestjes. Scare-actors (al dan niet verstopt) jagen je de stuipen op het lijf en ook in de kroegen zelf ben je je leven niet zeker. Zombies, kettingzagen, spoken en bloed: kortom, de hele straat is één grote scare zone. Kroegen die meedoen: Bloopers, Shotto en Het Vliegende Paard.

donderdag 31 oktoberVan 19.30 tot 22.00 uur kun je in de Nieuwe Bibliotheek aan het Stadhuisplein in Almere terecht voor de film Midsommar; de meest bizarre horrorfilm die je ooit hebt gezien, aldus de organisatoren van dit event. Leden betalen 7,75 euro voor een kaartje. Pak de popcorn en cola er bij en schrik je rot.

donderdag 31 oktober – De soos-avond van studentenvereniging Gumbo Millennium in Het Vliegende Paard staat vandaag in het teken van, hoe kan het ook anders, Halloween. Met een prijs voor de meest enge outfit.

donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november – Durf jij het Haunted House boven eetcafé Hawaï binnen te gaan? Een spookhuis van drie verdiepingen waar je – alleen met een beetje geluk – weer levend uitkomt. Toegang is gratis. Meer info op www.one80zwolle.nl.

donderdag 31 oktober – Baan je een weg tussen martelwerktuigen, spinnenwebben en duistere gangen en beland in dé spookclub van Zwolle tijdens het Halloween-feest in de kleine zaal van Hedon. Het feest begint om 20.30 uur en een kaartje kost 5 euro aan de deur en online.

donderdag 31 oktober – Ook roeivereniging Boreas goes helemaal spooky met een ‘spooktaculaire avond’ in het drijvende verenigingsonderkomen aan de Katerdijk. De meest angstaanjagende outfit valt in de prijzen.

vrijdag 1 november – Halloween-karaoke, wie zit daar nu niet op te wachten? Heb jij een goede versie van Michael Jacksons Thriller, Ghost Town van Adam Lambert of de theme song van Ghostbusters in huis? Kom dan vanaf 21.00 uur naar Café op 2 aan het Stadhuisplein in Almere. De best geklede man en vrouw winnen een fles wijn.

zaterdag 2 november – Scary snares en creepy basslines: Jack’s Music Bar pakt uit met een drum and bass-feest in Halloween-stijl in de kelderbar. En op de begane grond is er een ‘dodendisco’, in het thema van de horror-klassieker Night of the Living Dead. Niet verkleed? Dan kom je er niet in. Alhoewel ‘alleen wat schmink op je gezicht’ ook voldoende is.

zaterdag 2 november – Trek je foute griezelpakje aan en kom naar het Be You Halloween evenement in café Blij in samenwerking met het COC Zwolle. Iedereen is welkom op dit feessie, ‘lhbti of nie’. Voor de garderobe (plus het toilet) betaal je 2 euro.

(De foto bovenaan dit bericht kwam tot stand met medewerking van de lerarenopleiding Biologie. Berend Botje is – zoals beloofd – keurig en bijna geheel intact teruggebracht naar A077.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *