Samirah in Viborg / 3: ‘Cruise naar Finland’

Pedagogiekstudente Samirah Geleijnse blogt over haar semester in de Deense stad Viborg. Ze volgt daar de minor social entrepreneurship.

Een paar weken geleden heb ik hier mijn verjaardag gevierd. Een gekke ervaring, zo zonder de vrienden en familie met wie ik normaal gesproken mijn verjaardag doorbreng.

Op die dag had ik een van de laatste dagen op mijn mini-stage bij een Deense kinderclub. Dit vind ik een van de mooiste dingen binnen de studie Pedagogiek: het werken met deze ontzettend lieve kinderen. Op mijn verjaardag waren zij natuurlijk extra lief voor me, mijn kamer staat/hangt vol met zelf geknutselde kunstwerken!

Nicht op bezoek
Een ander leuk cadeautje was dat mijn lieve nicht met haar vriend en zoontje helemaal naar Denemarken waren gekomen om met mij mijn verjaardag te vieren. Dus ja, een gekke ervaring om niet thuis te zijn op mijn verjaardag, maar er waren ook zeker leuke dingen!

Afgelopen maand hadden we ook herfstvakantie. Hoewel een groot deel van de internationale studenten had besloten om naar Nederland te gaan (Amsterdam natuurlijk, zucht) heb ik mijn vakantie doorgebracht in Zweden. Hier heb ik ook nog een cruise gemaakt, naar Finland. Afgezien van de grote hoeveelheid regen in Finland was het prachtig en ook het slapen op zo’n gigantische boot was leuk om te doen (LEKKER ETEN!!!).

Zweedse balletjes
Stockholm is een prachtige stad. Het ene moment ben je midden in de stad en vijf minuten treinen later sta je naast een meer omringd met prachtige herfstbomen. Daarnaast kan je natuurlijk goed winkelen en Zweedse balletjes eten.

Na de vakantie zijn we op de uni met een nieuw project begonnen, waarbij we samenwerken met Deense en internationale studenten van verschillende studies. Het is echt superleuk om ook eens met andere mensen samen te werken. Nu kan ik dus eindelijk wat Deens leren! Het project draait om de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, best interessant dus.

Checken op vleermuizen
Afgelopen week heb ik nog meer bezoek gehad uit Nederland (ik moet toch af en toe nog even Nederlands spreken). Mijn lieve tante kwam langs en we hebben samen de grotten in de buurt verkend. Niet zoals in Nederland ‘op de paden blijven’, nee, lekker over dingen heen klimmen en de donkere delen van de grot checken op vleermuizen! Heel tof om te doen.

Komende maand ga ik een nachtje slapen bij zee met de andere internationals, ga ik een weekend logeren bij Deense mensen én kan ik het laatste Scandinavische land van het lijstje afstrepen, want Norway here I come!

Groetjes,
Samirah

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *