Stemming: ‘Moet lachgas verboden worden?’

Steeds meer steden willen lachgas in het uitgaansleven verbieden. Lurken Windesheimstudenten wel eens aan zo’n ballonnetje?

“Ik vind dat het legaal moet blijven, want als je het verbiedt maak je de kick alleen maar groter. Wel moet het net als wiet gereguleerd worden. Laatst zat ik in de trein, iemand naast me zat 40 minuten lang te lurken aan een lachgastank. Zo iemand heeft hulp nodig.”

Jaimy Hobo (19)
tweedejaars social work


“De eerste keer dat ik lachgas gebruikte was ik 14 of zo. Nu doe ik het alleen als ik heel erg dronken ben. Tot voor kort was het ook niet in Zwolle te krijgen, dus ik denk dat het ook best makkelijk weer uit te bannen is. Het is rotzooi en je hebt er niks aan, verbieden dus!”

Niels Boot (19)
eerstejaars ondernemerschap & retail management


“Lachgas is een drug voor kindertjes die nog geen alcohol mogen halen van de wet. Het voelt ook best veilig omdat de high zo kort duurt. Ik ben tegen een verbod, maar het moet wel beter gereguleerd worden. Mensen moeten eigen keuzes kunnen maken, ook al zijn het domme keuzes.”

Rick ter Stal (23)
eerstejaars journalistiek


“Bij veel ballonnetjes krijg je het gevoel dat je flauw valt omdat je hersenen heel weinig zuurstof krijgen. Dat kan toch niet gezond zijn?! Had je geen zuurstofgebrek bij je geboorte, dan loop je het zo wel op. Heel erg gevaarlijk, dus er mag van mij snel een verbod op komen.”

Thijmen Wildeman (18)
eerstejaars lerarenopleiding geschiedenis


“Ik ben zo iemand die heel hard roept dat het troep is, maar als ik dronken ben doe ik het zelf ook wel eens. Beetje hypocriet. Er zijn vet veel scholieren die nog geen drank mogen halen die het gebruiken. Omdat er geen wetgeving is verpest het de jeugd.’’

Tessa Nuninga (18)
eerstejaars journalistiek

Tekst en foto’s: Maarten Kors

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *