Test: De lekkerste Kruidnoten

Het WIN-testpanel at vijf zakken kruidnoten leeg, in prijs variërend van 15 tot 45 cent per 100 gram.

Hema

Echt Hema: Geen oubollige prent op de verpakking, maar een knalgroene zak met gele letters. En de smaak? “Een beetje vlak.” Dit is niet wat we van de Hema gewend zijn. “Maar ze kraken wel mooi als je erop bijt.” Dat weer wel.
Cijfer: 6 –

Van Delft

Big Bazar verkoopt de goedkope versie van Van Delfts Strooigoed. Tussen de kruidnoten zit een klein zakje snoepgoed. Dat heeft de nootjes geen goed gedaan. “Veel te zoete nasmaak” concludeert het panel unaniem. Ook de bite bevalt niet: “droog, poederachtig en plakkend.”
Cijfer: 5 –

Kruidvat

De goudbruine Kruidvat-verpakking is sfeervol. De nootjes ruiken wel lekker maar (merkt een panellid scherp op): “ze smaken naar stoffige Bastognekoeken”. We krijgen vooral dorst. Als dat de bedoeling was, dan is deze noot geslaagd. Proost!
Cijfer: 5 +

Smikkelhuys

Smikkelhuys, het snoepmerk van Action, biedt de goedkoopste noten. Tot verbazing van het panel (dat de nootjes blind proeft) komt Smikkelhuys als beste uit de bus. “Mmm, alsof oma ze gebakken heeft.” “Hier blijf ik van eten.” Maar er zijn critici. ‘Een beetje slof’, zegt een kenner. Dat betekent: oudbakken.
Cijfer: 7 –

Bolletje

Bolletje noemt zijn kruidnoten ‘de Originele’. Het zijn de duurste uit de test. De bakker is blijkbaar wat uitgeschoten met zijn nootmuskaat want het panel wordt niet blij van de sterk kruidige en bittere smaak. “Eén handje hiervan is wel genoeg”. Erg hard is dit nootje ook: “Ik brak bijna de slotjes van mijn beugel.”
Cijfer: 5,5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *