Windesheim op twee in Elsevier

Windesheim neemt met acht gouden medailles in de lijst Beste Studies 2019 van Elsevier een tweede positie in onder de grote hogescholen, achter de Hanzehogeschool Groningen die negen gouden medailles heeft.

Verder bestaat de top-5 in het deze week gepubliceerde themanummer van Elsevier uit de hogescholen NHL Stenden, Fontys Hogescholen en Avans. 23 van de 58 vergeleken voltijd-bachelors van Windesheim krijgen een medaille van de Elsevier-redactie; acht goud, vier zilver en elf brons. Dat betekent dat zij in de periode 2016, 2017 en 2018 een, twee of drie keer een opleidingsoordeel in de NSE hadden dat boven het sectorgemiddelde lag.

Doordat de Elsevier gids nu een andere methodiek hanteert en kijkt naar alle NSE-studentoordelen over meerdere jaren, is de positie van Windesheim in de hogescholenlijst niet vergelijkbaar met voorgaande edities van de gids.

De analyses zijn in opdracht van Elsevier uitgevoerd door onderzoeksinstituut ResearchNed. De redactie kijkt nu naar de uitkomsten van 40 van de ruim 90 NSE-vragen bij het bepalen van de NSE-oordelen van opleidingen.

Windesheim heeft onder de vijftien door Elsevier genoemde grote hogescholen niet alleen de meeste medailles in aantal (23), maar ook procentueel ten opzichte van het aantal opleidingen. Bij Windesheim heeft maar liefst 40 procent van de opleidingen een medaille, terwijl dat percentage bij winnaar Hanzehogeschool slechts 35 procent is. Elsevier stelt echter het aantal gouden medailles voorop in de ranglijst, waardoor Windesheim op nummer 2 komt te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *