Matthieu in Padua / 4: ‘Bezoek uit Nederland’


Matthieu van Bekkum, student hbo-ict, studeert tot de zomer in de stad Padua, Italië. Voor win’ doet hij verslag van zijn belevenissen.

In Padua is de week na Pasen altijd een vrije week. Het was dus paasvakantie van 20 tot en met 28 april en de universiteit was gesloten. Veel Erasmusstudenten vertrokken dan ook richting het thuisfront. Wat moet je anders de hele week in Padua doen?

Dikke insecten
Ik had echter de luxe dat mijn ouders me kwamen opzoeken en ben daarom in Italië gebleven. Ze hadden een huisje gehuurd in de Euganische heuvels op zo’n veertig kilometer van Padua. Een prachtig huis middenin het pittoreske platteland van Veneto. Het landschap van dit gebied wordt gekenmerkt door olijfbomen, wijngaarden en bossen.

En helaas waren er ook hele dikke insecten, maar ik ben gelukkig niet gestoken. Uiteraard zijn we ook een dag naar Padua geweest en hebben mijn ouders mijn kamer bekeken.

Vriendin op bezoek
Na vijf dagen vertrokken mijn ouders weer terug naar Nederland. Maar ik hoefde niet lang alleen te zijn, want enkele dagen arriveerde mijn volgende gast: mijn vriendin Vera, die een hele week bleef! In Nederland was het namelijk inmiddels meivakantie. Ik had die week wel een aantal lessen maar dat mocht de pret niet bederven.

Samen zijn we in de weekenden en op 1 mei (dag van de arbeid) naar het romantische Venetië en Verona geweest en ook Padua hebben we samen goed verkend. Ook heb ik haar meegenomen naar een aantal lessen op de universiteit. Speciaal voor haar bezoek had ik weer een fiets gekocht op Facebook en we hebben samen veel door Padua gefietst.

Studieresultaten
Inmiddels zijn alle vakanties en bezoeken achter de rug. Ik ben nu ongeveer op de helft van mijn verblijf hier in Padua. Tot wanneer ik hier precies zal blijven is echter nog onduidelijk, dat hangt namelijk af van mijn studieresultaten. Er zijn verschillende tentamenkansen in mei, juni en juli.

In ieder geval zal ik uiterlijk eind juli mijn studie hier afsluiten en terugkomen naar Nederland, maar dat kan dus ook al eerder zijn. De komende weken moet ik echter weer veel studeren. Eind mei zijn er weer een aantal tentamens. Aan de slag dus!

Er zijn 2 reacties op «Matthieu in Padua / 4: ‘Bezoek uit Nederland’»

  1. Nicole Nijs schreef:

    Leuk toch al dat bezoek 😀😉 en nu terug aan de slag hé. K wens je veel succes. Ben de “camino portugues” aan het wandelen en eens aangekomen in Santiago de Compostela zal ik een speciaal gebedje doen voor jou ! Groetjes

  2. Opa en oma schreef:

    Bedankt voor je levendig verslag
    Je hebt journalistieke gaven en bent in staat een mooi boek te
    schrijven. We houden ons aanbevolen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *