‘Over de kop vind ik helemaal niks’

Teachers College-student Tom Scholten heeft een bijbaantje in Avonturenpark Hellendoorn.

Wat doe je precies?
Van alles. Van attracties bedienen tot parkeerwacht spelen en van tuinwerkzaamheden tot lopen in het mascottepak. Het is erg veelzijdig werk en dat maakt het zo leuk!

Wat vind je het allerleukste van dit werk?
Tijdens dit werk kom ik veel met kinderen in aanraking. Ik doe een opleiding tot leraar en dus is het handig dat ik bij dit werk al met hen leer omgaan. En het mooie weer komt er aan, dan sta ik lekker de hele dag buiten.  

Hoe kom je zo in dit pretpark terecht?
Ik woon in Hellendoorn en ik zag dat het park nieuwe mensen zocht. Ze hebben een aantal attracties waarbij je wat ouder moet zijn om die te mogen bedienen, daarom nemen ze niet alleen maar zestienjarigen aan. Zo heb ik op mijn vierentwintigste deze bijbaan kunnen vinden.

Wat is je favoriete attractie ?
Een attractie waar ik met de kleinste kinderen kan werken. ‘Dreumesland’ heet het, een apart parkje in het park voor de kleinsten. Ja, dat is wel echt iets voor mij!

Zelf eigenlijk ook liefhebber van attractieparken?
Nee, niet echt eigenlijk. Ik ben bijvoorbeeld nog nooit in Walibi of in de Efteling geweest. Over de kop in zo’n attractie, ik vind het helemaal niks. Nee, het was geen droom om ooit in een pretpark te werken.

Wouter Luijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *