Onderzoek naar interactieve sportvloer

Windesheim onderzoekt de mogelijke toepassingen van een innovatieve led-sportvloer.

De spectaculaire interactieve sportvloer (zie foto) is gemaakt door het Amersfoortse bedrijf Ledgo, dat eerder vloeren maakte voor The Voice en het Songfestival.

De led-vloer is uitgerust met druksensoren en te vergelijken met een megagroot beeldscherm. Via de vloer kan data verzameld worden, om de gebruikers feedback te geven of om spelsituaties te analyseren, aldus Ivo van Hilvoorde van lectoraat Bewegen, School en Sport. Hij voert onderzoek uit naar de interactieve vloer, in samenwerking met calo-docenten en onderzoekers Jeroen Koekoek, Wytse Walinga en de Universiteit van Twente. De resultaten worden woensdag 24 april gepresenteerd tijdens het symposium Sportspelen.

Jeroen Koekoek en Wytse Walinga zullen een aantal spelontwerpen voor volleybal presenteren. De onderzoekers hopen dat de bezoekers actief gaan meedenken over welke informatie je met de interactieve vloer zou kunnen verzamelen. (EM)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *