Film Hellboy

Journalistiekstudent Daniël Joe Heemskerk zit liever in de bios-
coopstoel dan in een schoolbankje. Deze week bekeek hij:

Hellboy

In dit derde deel van de gelijknamige reeks strijdt Hellboy (David Harbour) tegen de Blood Queen (Milla Jovovich), die de wereld wil dompelen in duisternis. Anti-held Hellboy wil daar natuurlijk een stokje voor steken, wat leidt tot een vermakelijke strijd.

Bloederig?
Ja! Deze film blijft trouw aan het stripverhaal waar de reeks op gebaseerd is, dus heerlijk veel bloederig geweld. De actie wordt heerlijk luguber in beeld gebracht: zo worden gezichten afgerukt, worden onschuldige omstanders overhoop gestoken en vliegen de kapotgeschoten hersenen door de lucht. Voeg hier de enorme hoeveelheid aan slechte grappen en grappige opmerkingen aan toe, en je eindigt met een heerlijk derde deel.

Hellboy is vast geen lieverdje.
Hellboy is een meester in sarcastische opmerkingen en gebruikt het liefst zo vaak mogelijk ‘shit’ en ‘fuck’. Zo wordt hij hartstikke boos omdat er een politieagent op hem schiet en noemt hij mensen ‘f*cking gestoord’. Maar deze agressie is juist onderdeel van z’n charme. Stiekem moet je toch lachen om z’n onbeleefdheid en sluit je hem snel in je armen.

Snel naar de bioscoop, dus?
Ja, absoluut. De lugubere actiescènes die je niet in een DC- of Marvel-film krijgt, krijg je hier hier wel, en tien keer zo hard. David Harbour is géén Ron Perlman (de acteur die Hellboy speelde in de eerste twee delen) maar als je een fan bent van Hellboy is dit bioscoopbezoekje je geld dubbel en dwars waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *